Vil roboter ta over jobben din?

Hilde Martinsen den 22. august 2017

Robot572x381.png

Svaret vil nok kunne være både ja og nei. Roboter og automasjon er helt klart fremtiden. Hva det vil bety for deg og meg, det er det ingen som har sett mer enn så vidt konturene av enda. Digitaliseringen er et faktum og endringer er på vei. Vil vi takle det og lære oss nye måter å tilpasse oss på, eller vil vi se på at det slår beina under oss?

Vi kan i disse dager lese på nettet at selvkjørende busser er på vei til Norge, roboter pakker varer på lageret, chatbots tar seg av kundedialogen, tannleger benytter seg av 3D-printing av proteser, datamaskiner fungerer som sportskommentatorer og netthandelen øker i rekordfart. En teknologisk orkan er på vei. Robotene er allerede svært gode i produksjon og distribusjon, og i motsetning til oss lærer de veldig fort. Det nye er kunstig intelligens (AI) og at robotene lærer underveis og vil ta på seg flere og flere oppgaver.

Vi må spille på lag med teknologien
Lære oss mer. Utnytte nye teknologier og se muligheter der gamle finnes, og der nye dukker opp. Vi må stå for den kreative utviklingen av alle oppgaver og så får vi få maskinene til å utføre jobbene. Maskinintelligens vil være supert å bruke til definerte oppgaver, mens vi mennesker må være de som står for innovasjon og nytenkning.

Ikke bare robotenes feil
Vi ser også at endret bruksmønster hos hver forbruker er med på å gjøre noen jobber mer utrygge enn andre, samtidig som nye og spennende arbeidsplasser skapes. Flere og flere handler varer på nett og tar ikke lenger turen til shoppingsentre og i dagligvarebutikken. Reiser bestiller man i digitaliserte løsninger og ikke lenger via en reisekonsulent. Og moderne teknologi effektiviserer og erstatter arbeidstakere der dette lar seg gjøre.

Norge trenger flere tek folk
Vi trenger flere som ser og forstår mulighetene i teknologien. Flere som kan hjelpe oss til å ta i bruk effektiviserende løsninger, som ikke fjerner arbeidsplasser, men som gjør oss i stand til å utnytte områder vi ikke tidligere har kunnet benytte oss av. Vi trenger politikere, ledere, ansatte og gründere som tør å satse på noe nytt framfor å fortsette som før. Vi må være mer fremoverlente og skape nye jobber i takt med at gamle forsvinner.

Den digitale reisen
Nå er tiden inne for å se på den digitale fremtiden for din virksomhet. Vi kan hjelpe deg å se mulighetene og å realisere potensialet for å skape endring, vekst og en virksomhet som er forberedt på fremtiden. Vi hører på deg, vi forstår deg og vi utfordrer deg. Vi hjelper deg å legge til rette for at dine kunder skal oppleve en kundereise som er tilpasset behovene de har og de mulighetene teknologien gir. Vi leverer verdiskapning gjennom smartere bruk av teknologi, mer effektive prosesser og ved å alltid å se rundt neste sving i jakten på det beste svaret på dine utfordringer. Sammen kan vi ta ett skritt inn i fremtiden.

Ny nettverksteknologi bygger på automasjon
Automasjon (APIC-EM) og Software Defined Networking Cisco (SDN) hjelper organisasjoner til å akselerere applikasjonsutplassering og levering, noe som reduserer IT-kostnader. Vi tilbyr kontrollerbaserte nettverksfunksjoner som bygger og kjører nettverk ved hjelp av automasjon. Mange virksomheter står overfor digitalisering av forretningsprosesser og kundegrensesnitt, og det er avgjørende å ha et godt datanettverk og sikkerhet på plass. Sjekk gjerne ut hva vi kan levere av solid nettverksinfrastruktur og sikkerhet. Kanskje vi er samarbeidspartneren du trenger i fremtiden.

Vi kan anbefale deg å lese noen av våre bloggposter om digitalisering. Gå ikke glipp av disse!
Klar for den digitale reisen?
Hvem har ansvaret for digitaliseringen?
Er det plass til alt og alle på nettet?

Vi har høyt sertifiserte konsulenter med bred kompetanse og lang erfaring innenfor nettverkinfrastruktur. Vi samarbeider med markedsledende leverandører i bransjen og er derfor konkurransedyktige på innovative løsninger. Ønsker du å vite mer om hva vi gjør innenfor nettverkinfrastruktur eller er interessert i våre kundereferanser på området kan du lese mer om våre kundeprosjekter om temaet.

Eller ta kontakt med oss for en prat om nettverksinfrastruktur som kan ta deg med inn i fremtiden. 

Tags: Digitalisering

Gratis e-bok: Klar for den digitale reisen? En bok om digitalisering av virksomheten