Abonner på bloggen

Motta nyttige tips automatisk én gang i måneden på e-post.

Abonner på bloggen

Blogg

Slik velger du riktig SD-WAN løsning

SD-WAN er et hot buzzword i nettverksindustrien for tiden. SD-WAN står for Software Defined Wide Area Network, og er ment å beskrive en WAN-løsning realisert på SDN-prinsipper (Software Defined Networks). Det er mange ulike leverandører som angivelig leverer SD-WAN, og det kan være vanskelig å vite hva som skiller de ulike variantene fra hverandre. Jeg skal forsøke å rydde litt i begreper, bidra til å øke forståelsen rundt SD-WAN og SDN generelt, samt hjelpe med å skille mellom ulike SD-WAN-varianter.

Ny funksjonalitet i Cisco ASA SW 9.7.1 .png

Ny funksjonalitet i Cisco ASA

For alle som har kjøpt ASA (verdens mest solgte brannmur) vil det nå være lurt å tenke på å bytte til Firepower software (FTD).

Tilganger på avveie - tiltak mot PtH.png

Tilganger på avveie

Et stort fokusområde på Microsoft sin Ignite konferanse i Atlanta i september var sikring av privilegerte brukerkontoer og integriteten til disse.

Public, private eller hybrid - hva er hva i skyen?

Public, private eller hybrid - hva er hva i skyen?

Skytjenester kommer i flere varianter; ”Private Cloud”, Public Cloud” og ”Hybrid Cloud” er tre av dem du møter oftest. Hva er hva, og hva er forskjellen? Og hvilken løsning passer hvilke behov?

Programmering for nettverksteknikere.png

Programmering for nettverksteknikere

Programmering har alltid vært en nyttig egenskap, og trolig blir det i framtiden en mye større del av hverdagen til mange.For de som ikke har fått prøvd seg på programmering eller skripting enda,er det kanskje på tide å gi det en sjanse.

Tellerskrittenes død? Lenge leve samhandlingen

Tellerskrittenes død? Lenge leve samhandlingen

Samhandlingsmarkedet er i stor endring. Skype for business er et av produktene som står som pådriver for denne utviklingen. Både på hva den kan levere, hvordan den leveres og til hvilken pris. Her er «noen» av våre tanker på området.

Network Packet Brokers .png

Network Packet Brokers

Ting kan gå galt når man gjør seg veldig avhengig av SPAN-porter i nettet sitt, enten det er til en IDS, en Performance Monitor, en fast installert nettverksanalysator, eller andre ting fantasien min ikke dekker over her og nå.