Abonner på bloggen

Motta nyttige tips automatisk én gang i måneden på e-post.

Abonner på bloggen

Blogg

Nettvern

Du ser det ikke, men det kan effektivt beskytte deg og dine ansatte mot cyberkriminelle

"Varsel! Du er i ferd med å gå inn på en nettside som inneholder virus, svindelforsøk eller annen skadelig programvare, og filteret Nettvern fra Telenor har derfor stoppet deg."
Falske nettsider er blitt noe vi alle må forholde oss til. De vokser i omfang og er ofte profesjonelt utformet. Da er det lett å bli lurt. På bare en måned kan Telenors Nettvern stanse mellom 80.000 og 300.000 besøk på falske nettsider, og slik sørge for at du kan surfe litt tryggere på nett.

8 gode råd for nettsikkerhet på reise

Sommer og ferietid er i anmarsj over hele landet, men ikke alle kan eller får vært helt offline i ferien. For mange av oss er det helt vanlig å være tilkoblet uansett hvor vi måtte befinne oss. Men hvor trygt er det egentlig å surfe via et ukjent nettverk som f.eks. hotellnettet, offentlig WiFi, eller fra en hvilken som helst internettkafè? 

IoT_sikkerhet_572x381.png

Hvorfor øker IoT-produkter faren for sikkerhetsbrudd?

 

Nye rutiner og fokus på sikring av PC-er, mobiltelefoner og nettbrett sørger for at datakriminelle må bruke andre metoder for å komme seg inn i virksomhetens nettverk. Med et økende antall av WiFi-tilkoblede produkter som kaffemaskiner, trådløse høyttalere, konferanseutstyr, ulike sensorer, printere, gardiner, lyspærer, adgangskontroller og andre IoT-enheter, ligger alt til rette for at nye bakdører står vidåpne inn i systemene dine. Hvorfor er det sånn?

Et enkelt tiltak gir deg mye bedre sikkerhet

Dette tiltaket er enkelt, men effektivt – ta i bruk tofaktorautentisering for pålogging der dette er mulig. For mange også kjent som 2-trinns autentisering, totrinnsverifisering, flerfaktor-autentisering, app-pålogging og i tillegg har vi multifaktorautentisering for enda bedre sikkerhet.

HackingMobil.png

Så enkelt kan mobilen din faktisk hackes!

Eller hva med iPaden, printeren, inngangssystemet til kontoret, alarmsystemet, konferanseutstyret, smart-TVen, bilen og alt annet du har som er knyttet til nettet? Har du tenkt på at de kan hackes?

Honningfeller.png

Dette er digitale honningfeller – spesialdesignede phishing- og malware-angrep

Utspekulert og smart, designet for å tiltrekke seg din oppmerksomhet og lure deg rett i phishing-fella. Akkurat som bier blir tiltrukket til den søte nektaren i duggfriske blomster, blir du fristet til å gå rett i fella. Akk, så fristende honningfeller kan være. De er spesialdesignet for å lure deg til å foreta akkurat det klikket, manipulere deg, føre deg bak lyset, og lure deg for penger og sensitiv informasjon. Etter den søte kløe kommer den sure svie er erfaringen fortvilte personer sitter igjen med.

CxO svindel

Du som leder er ofte målet for cyberkriminelle

Whaling og CxO-svindel er et stadig økende problem. Der målet er direktører, ledere og andre nøkkelpersoner med myndighet til å foreta større økonomiske utbetalinger. Ved whaling ønsker de kriminelle gjerne å lure til seg sensitiv informasjon fra ledere. Og en CxO-svindel ønsker å lure ansatte til å tro at ledere i firmaet vil ha dem til å godkjenne en større pengetransaksjon.

Datasikkerhet på hjemmekontoret

6 gode råd for sikkerhet på hjemmekontoret

Økende antall ansatte over hele landet må nå jobbe fra hjemmekontor. Behovet for bedre sikkerhet og minimering av problemer på det eksterne kontoret er stort. Små tiltak kan gjøre hjemmekontoret tryggere, samt holde produktiviteten oppe og hjulene i gang.

Hacket

6 tegn på at du faktisk kan ha blitt hacket

Det er ikke tvil om at det finnes mange der ute med ulike grunner til å hacke deg. Konsekvensen av å bli hacket og få personlig informasjon og passord på avveie er enorm. Det kan bety at hackeren får tilgang til dine systemer og sensitiv informasjon om din organisasjon, og den økonomiske belastningen kan bety kroken på døra. Men hvordan kan du faktisk oppdage om du har blitt hacket?

DDoS-angrep kan lamme tjenesten din totalt

Har du råd til at nettsiden din blir utilgjengelig?

Distributed Denial of Service eller DDoS-angrep brukes gjerne for å lamme tilgangen til en nettside eller tjeneste. Slik kan organisasjonen din bli satt ut av spill for en kortere eller lengre periode. På verdensbasis ser man en klar økning i spesifikke DDoS-angrep og utjevning på andre områder i året som gikk kontra tidligere år. Har du råd til at din nettjeneste blir satt ut av spill?

Password Spraying 572x381

Så lett kan passordet ditt havne i feil hender!

Det sies at kjært barn har mange navn, selv om vi ikke akkurat snakker om noe kjært når vi snakker om cyberangrep, så har denne angrepsformen mange navn. Passord-spraying, passordtesting, credential stuffing, credential validation attack og identity attacks er noen.

Hva er hackernes motiver

Alle bedrifter kan regnes som attraktive mål for cyberangrep

Dette kan i verste tilfelle føre til at et selskap går konkurs. Mørketallsundersøkelsen viser at bedrifter i Norge har liten oversikt over kostnader og tap som følge av sikkerhetsbrudd. Bare blant de som har deltatt i undersøkelsen, og som klarer å fastslå en kostnad, utgjør dette nesten 30 millioner NOK (2017). Dette gir et estimat på 1,3 milliarder kroner blant norske virksomheter alene.

5 cybersikkerhetstrusler som ofte blir oversett

Top 10 cybersikkerhetstrusler virksomheter står overfor i 2020

I dagens digitale arbeidsmiljø kan det ikke ene og alene være IT-avdelingens ansvar å sørge for hele selskapets cybersikkerhet. Dette bør faktisk være det viktigste budskapet ditt på tvers av det digitale landskapet: Uansett hvor stor eller liten bedriften er, det er viktig å snakke og handle som én når det gjelder å beskytte digitale eiendeler og bedriftseiendom. Ledelse og ansatte hånd i hånd. Sammen vil dere stille sterkere i kampen mot de cyberkriminelle.

ePostSikkerhet.png

10 tips om hvordan du kan identifisere falske e-poster

Visste du at over 90% av all e-post er spam og at det er en primærkanal for spredning av ondsinnet kode? Denne typen digital kriminalitet kalles phishing og vi vil alle oppleve å bli mål for slike falske e-poster opp til flere ganger.