Abonner på bloggen

Motta nyttige tips automatisk én gang i måneden på e-post.

Abonner på bloggen

Blogg

Har du tenkt på at en god driftsavtale kan være en perfekt ferievikar?

I tillegg til å gi deg faste og forutsigbare IT-kostnader og økt innovasjonskraft kan en driftsavtale være en perfekt ferievikar og sikkerhetsnett. For mange organisasjoner er det vanlig å ha kun en person som jobber hel- eller deltid med IT. Hva skjer når denne personen ønsker å ta ut noen ukers ferie, eller verre, blir akutt syk? Hvem tar seg av driften av it-nettverket da?

Slik velger du riktig SD-WAN løsning

SD-WAN er et hot buzzword i nettverksindustrien for tiden. SD-WAN står for Software Defined Wide Area Network, og er ment å beskrive en WAN-løsning realisert på SDN-prinsipper (Software Defined Networks). Det er mange ulike leverandører som angivelig leverer SD-WAN, og det kan være vanskelig å vite hva som skiller de ulike variantene fra hverandre. Jeg skal forsøke å rydde litt i begreper, bidra til å øke forståelsen rundt SD-WAN og SDN generelt, samt hjelpe med å skille mellom ulike SD-WAN-varianter.

SikkerhetCisco.jpg

Sikkerheten i fremtidens nettverk

Det vil være alfa omega å fokusere på sikkerheten i fremtidens nettverk. Omfanget av trusler mot IT-systemene dine øker i takt med digitaliseringen av virksomheten. Automasjon, kunstig intelligens og maskiner som lærer er på full fart inn i markedet. Hvordan skal du best være i stand til å ta vare på bedriftens sikkerhet i tiden fremover?

Tar du nettsikkerheten på alvor?

Den digitale grunnmuren har i det siste blitt ristet som ved ett jordskjelv i hele verden, og truer cybersikkerheten til et stort antall bedrifter. Grunnmuren slår sprekker og bedriftseiere føler seg utrygge og nettsikkerheten er i høyfokus. Tar du nettsikkerheten på alvor?

Wifi16.jpg

God mobildekning øker produktiviteten


Hvem er det som ikke har opplevd brudd i mobilsamtalen fordi du går inn i heisen, tar en tur inn på lageret, eller kjører bilen inn i garasjen. Noe som igjen betyr irritasjon, frustrasjon og ikke minst tap av tid.

Ukjente enheter i nettverket kan være katastrofalt for IT-sikkerheten

IT-sjefen mister kontroll over nettverkssikkerheten hvis medarbeidere kobler til eget utstyr som ikke er kontrollert og godkjent av bedriften. Konsekvensene kan være store.

Security-bilde_lite-1.jpg

Innsikt i loggdata: Søk er den nye strukturen

Virksomheters datamengder øker betydelig, og dette kan være en utfordring for mange virksomheter. BigData er datamengder så store og ustrukturerte at tradisjonelle systemer ikke klarer å samle inn, administrere og prosessere disse.

6 råd for overgangen fra IPv4 til IPv6

IPv6 - når alt skal på nett


Når alt skal på nett, øker behovet for IP-adresser. Befolkningsvekst, og et økende antall digitale enheter tilsier at behovet for IP-adresser vil vokse betydelig i årene fremover. De siste årene har IPv6 blitt aktualisert fordi den gamle IP protokollen IPv4, nå er tom for adresser.