Ny funksjonalitet i Cisco ASA

Datametrix Datametrix den 26. januar 2017
Ny funksjonalitet i Cisco ASA SW 9.7.1 .png

For alle som har kjøpt ASA (verdens mest solgte brannmur) vil det nå være lurt å tenke på å bytte til Firepower software (FTD).

Introduksjonen av Virtual Tunnel Interface støtte i Cisco ASA SW 9.7.1 muliggjør en mer fleksibel implementering av skytjenester fra blant annet Microsoft. Virtual Tunnel Interface er introdusert i VPN modulen i Cisco ASA og brukes til å representere en VPN tunnel til en node. Dette muliggjør rutebasert VPN med IPsec profiler knyttet til hver ende av tunnelen. Ved hjelp av Virtual Tunnel Interface fjernes behovet for å konfigurere statisk kryptotilgangslister og knytte disse til grensesnittene.

Med Virtual Tunnel Interface i Cisco ASA kan Microsoft Azure ExpressRoute benyttes og du kan utvide ditt lokale nettverk inn i Microsoft sine skytjenester over en dedikert privat tilkobling (IpVPN). Med ExpressRoute kan du etablere forbindelser til Microsoft cloud-tjenester, for eksempel Microsoft Azure, Office 365, og CRM Online. Tilkobling kan være en alle-til-alle (IP VPN) nettverk, en punkt-til-punkt.

ExpressRoute tilkoblinger går ikke over offentlig Internett. Dette gjør at ExpressRoute tilkoblinger vil tilby mer pålitelighet, raskere hastigheter, lavere ventetid, og høyere sikkerhet enn typiske forbindelser over Internett.

Mange sitter også med ASA 5500 som er end of life, disse bør byttes med firepower. Dette er klart for de som ikke kjører remote access vpn. For disse kan ASA image brukes i en periode på 5506-X (eta. mars 2017)

Ny funksjonalitet i Cisco ASA
Fordelene ved bruk av ExpressRoute vha Virtual Tunnel Interface i ASA:

  • Lag 3-forbindelse mellom det lokale nettverk og Microsoft-skyen
  • Global tilkobling til Microsoft-tjenester på tvers av alle regioner
  • Dynamisk ruting mellom nettverket og Microsoft
  • Redundans i alle sentrale noder for høyere pålitelighet
  • Oppetidsgaranti (SLA)
  • QoS – viktige applikasjoner får prioritet i nettet

 

Ønsker du å ta en prat med oss om sikkerhet? Da er veien kort! Legg inn informasjon i vårt kontaktskjema og vi tar kontakt innen kort tid

IT infrastruktur, samhandling, sikkerhet, datasenter eller skytjenester: Ta en prat

Tags: Teknisk blogg