La oss hjelpe deg med digitaliseringen

Hilde Martinsen den 2. november 2017
IPv6 Ready 572x381.png

Vi snakker alle om digitalisering og den digitale grunnmuren, men hva er det egentlig vi må tenke på når det kommer til digitalisering? Samfunnet blir i disse dager digitalisert. Det hersker det ingen tvil om. Dette innebærer at veldig store mengder logikk i form av software og viritualisering bygges opp hos private og offentlige aktører. Men hvordan skal vi få alt til å snakke sammen?

Gammelt og nytt, stort og smått, uansett leverandør og nisje, så vil vi at det skal være lett å koble det til nett og at ingenting skal gå galt. Når alt skal på nett, øker så klart behovet for IP-adresser. Det er fordi alt som kobles til internett trenger en unik adresse. Dette kalles en IP-adresse og denne sørger for at du får den tilgangen du trenger. Realiteten er at det begynner å bli tomt for IPv4 adresser og for å få alt på nett må det skje en overgang til IPv6, og en sameksistens mellom de to.

Den digitale grunnmuren

Den store mengden av digitaliserte prosesser vi ser i dag bygger hovedsakelig på gammel IPv4 teknologi som ikke er fremtidsrettet. Fordi vanlig praksis og skyteknologi ikke støtter IPv6 understøtter samfunnet i disse dager IPv4 i den digitale grunnmuren. Dette betyr at i overgangen til IPv6 må veldig mye av denne digitale logikken bygges om, og vi får en samfunnskostnad og etterslep av gammel teknologi. Derfor vil det være utrolig viktig å ta med IPv6 i prosessene ved oppbygging av den digitale grunnmuren.

Fordelene med IPv6

Det vil ikke være noen fare for at IPv6 adressene blir brukt opp. Dette vil igjen føre til at Internett blir enda mer integrert i hverdagen vår fordi vi via nettet vil kunne styre og integrere mange flere enheter i vår digitale hverdag. Maskiner vil også automatisk kunne konfigurere seg selv med IP adresse og domene navn. Det vil bli større økonomiske fordeler på grunn av ny funksjonalitet som vil bedre sikkerhet og økt tjenestekvalitet. Siden sikkerhet er lagt inn i IPv6 kan dette være med på å øke den elektroniske handelen. Noe som vil kunne gi store fordeler i detaljhandelen.

Klar for IPv6?

Hvis du vil sjekke ut om du er klar for IPv6 kan du ta turen til test-ipv6.com som lar deg både se om nettleseren din er klar for IPv6, og om DNS-serveren til nettleverandøren din bruker IPv6.

Ønsker du en hurtigguide over det det nødvendigste du trenger å vite om IPv6? Da anbefaler vi deg å laste ned vår gratis infografikk!

Gratis infografikk: Alt du trenger å vite om PIv6

Ønsker du å lære mer?

Vi tilbyr spesialtilpassede IPv6 kurs - MELD DEG PÅ HER!
Vi anbefaler alle virksomheter å begynne den innledende jobben med en overgang til IPv6. Det handler om å bygge kunnskap og legge strategier for en overgang alle må ta før eller siden. På den måten sikrer bedriften en kontrollert og forankret overgang.

Vi er her for deg!
Eller ta kontakt med oss for en prat om nettverksinfrastruktur som kan ta deg med inn i fremtiden. Vi bygger gjerne den digitale grunnmuren sammen med deg!

Gratis e-guide: 8 tips til vellykket oppsett av samhandlingsløsninger

Blogger verdt å lese!

Er det plass til alt og alle på nettet?
Hvorfor må DU tenke på IPv6
6 råd for overgangen fra IPv4 til IPv6