Automasjon og kunstig intelligens – en nøkkel til fremtiden

Hilde Martinsen den 8. desember 2017

Automasjon.png

Hvor langt har vi egentlig kommet og hva i alle dager vil fremtiden bringe? Vi ser at fordelene ved å bruke kunstig intelligens og automasjon er mange. Disse teknologiløsningene blir stadig bedre til hurtig å tilegne seg store mengder data, lagre den, gjenskape den, utføre kompliserte beregninger eller beslutninger og forbedre arbeidsprosesser. Den største ulempen vi ser er at det mangler ideer og strategier for hvordan den nye teknologien kan utnyttes bedre.

Mange mener at teknologien er den nye oljen hvis vi forvalter den riktig. At big data er gullet vi leter etter. Hvordan kan vi bruke automasjon og kunstig intelligens til vår fordel og gjøre det til den viktige nøkkelen det faktisk er?

#robotrevolusjonen
Kunstig intelligens og roboter ventes å prege næringsliv og samfunn de neste årene.

Funksjonalitet og tilgjengelighet

Kunstig intelligens blir allerede i dag aktivt brukt av bl.a. store IT-firmaer og i industrien, og er en viktig drivkraft. Sammen med automasjon gir det bedre og raskere funksjonalitet som ikke var tilgjengelig tidligere.

Raskere, mer presis og effektivt

Automasjon sørger for raskere, mer presis og effektiv utføring av oppgaver. Jobber som tidligere ble utført manuelt blir nå gjort maskinelt og på en brøkdel av tiden. Vi ser at industriroboter tar over repetitive oppgaver i produksjonsindustrien og automasjon sørger for å gjennomføre administrative oppgaver. Dette gjennomføres med regelbasert logikk som styrer tastatur og mus i de samme programmene vi mennesker bruker.

Robotenes produksjonsevne

Det er revolusjonerende forskjeller i robotenes produksjonsevne kontra oss mennesker. Roboter kan rett og slett bli løsningen for å flytte produksjon hjem til Norge igjen ved å gjøre bedrifter konkurransedyktige i et høykostnadsland som oss. Robotene skal ikke ha lønn for sitt arbeid og de kan utføre oppgaver døgnet rundt. Dette øker selvfølgelig bedriftens produksjonsevne og senker kostnader.

Maskinlæring og kunstig intelligens

Maskinlæring er en viktig nøkkel til fremtiden og vil være en nyttig brikke i prosessen med å bygge kunstig intelligens.Innen IT-sikkerhet ser vi at maskinlæring og maskinintelligens gir oss store fordeler mot ulike cybertrusler. Maskinlæring gir datamaskiner muligheten til å lære gjennom prøving og feiling snarere enn bare å ha statiske svar som er programmert inn. Dette skjer gjennom å gjenkjenne komplekse mønstre og å fatte intelligente beslutninger basert på data.

I ren maktdemonstrasjon utklasset den kunstige intelligensen Go-stormesteren Lee Sedol med fire av fem seiere. Dette er veldig ulikt hvordan IBMs Deep Blue maskin slo Gary Kasparov i sjakk i 1997. Deep Blue regnet ut alle mulige løsninger og valgte den beste. I motsetning forsto Deep Learning spillet og kom med briljante uforutsette trekk for å seire over Lee Sedol.

Hvilke fordeler kan dette gi deg og din virksomhet?

De nærmeste årene vil kunstig intelligens helt klart kunne hjelpe deg med å automatisere arbeidsoppgaver. Arbeidsprosesser som tidligere har krevd mennesker vil kunne dedikeres til maskiner. Dette vil være tid- og kostnadsbesparende for din bedrift. Det vil derfor være en viktig brikke å ta med i din digitaliseringsstrategi og har et stort potensiale for å bidra til å drive bedriften mer effektivt.

Viktigheten av den digitale grunnmuren

For å kunne bygge ut nettverket for fremtidige løsninger er det viktig å ha den digitale grunnmuren på plass. Automasjon (APIC-EM) og Software Defined Networking Cisco (SDN) hjelper organisasjoner til å akselerere applikasjonsutplassering og levering, noe som reduserer IT-kostnader. Vi tilbyr kontrollerbaserte nettverksfunksjoner som bygger og kjører nettverk ved hjelp av automasjon. Mange virksomheter står overfor digitalisering av forretningsprosesser og kundegrensesnitt, og det er avgjørende å ha et godt datanettverk og på plass. Sjekk gjerne ut hva vi kan levere av solid nettverksinfrastruktur og sikkerhet. Kanskje vi er samarbeidspartneren du trenger i fremtiden.

Vi kan anbefale deg å lese noen av våre bloggposter om digitalisering. Gå ikke glipp av disse!
Klar for den digitale reisen?
Hvem har ansvaret for digitaliseringen?
Vil roboter ta over jobben din?

Hva kan vi gjøre for deg?

Vi har høyt sertifiserte konsulenter med bred kompetanse og lang erfaring innenfor nettverkinfrastruktur. Vi samarbeider med markedsledende leverandører i bransjen og er derfor konkurransedyktige på innovative løsninger. Ønsker du å vite mer om hva vi gjør innenfor nettverkinfrastruktur eller er interessert i våre kundereferanser på området kan du lese mer om våre kundeprosjekter om temaet.

Eller ta kontakt med oss for en prat om nettverksinfrastruktur som kan ta deg med inn i fremtiden.

Tags: Digitalisering

Gratis e-guide: 8 tips til vellykket oppsett av samhandlingsløsninger