Abonner på bloggen

Motta nyttige tips automatisk én gang i måneden på e-post.

Abonner på bloggen

Blogg

Nettvern

Du ser det ikke, men det kan effektivt beskytte deg og dine ansatte mot cyberkriminelle

"Varsel! Du er i ferd med å gå inn på en nettside som inneholder virus, svindelforsøk eller annen skadelig programvare, og filteret Nettvern fra Telenor har derfor stoppet deg."
Falske nettsider er blitt noe vi alle må forholde oss til. De vokser i omfang og er ofte profesjonelt utformet. Da er det lett å bli lurt. På bare en måned kan Telenors Nettvern stanse mellom 80.000 og 300.000 besøk på falske nettsider, og slik sørge for at du kan surfe litt tryggere på nett.

Har du tenkt på at en god driftsavtale kan være en perfekt ferievikar?

I tillegg til å gi deg faste og forutsigbare IT-kostnader og økt innovasjonskraft kan en driftsavtale være en perfekt ferievikar og sikkerhetsnett. For mange organisasjoner er det vanlig å ha kun en person som jobber hel- eller deltid med IT. Hva skjer når denne personen ønsker å ta ut noen ukers ferie, eller verre, blir akutt syk? Hvem tar seg av driften av it-nettverket da?

8 gode råd for nettsikkerhet på reise

Sommer og ferietid er i anmarsj over hele landet, men ikke alle kan eller får vært helt offline i ferien. For mange av oss er det helt vanlig å være tilkoblet uansett hvor vi måtte befinne oss. Men hvor trygt er det egentlig å surfe via et ukjent nettverk som f.eks. hotellnettet, offentlig WiFi, eller fra en hvilken som helst internettkafè? 

IoT_sikkerhet_572x381.png

Hvorfor øker IoT-produkter faren for sikkerhetsbrudd?

 

Nye rutiner og fokus på sikring av PC-er, mobiltelefoner og nettbrett sørger for at datakriminelle må bruke andre metoder for å komme seg inn i virksomhetens nettverk. Med et økende antall av WiFi-tilkoblede produkter som kaffemaskiner, trådløse høyttalere, konferanseutstyr, ulike sensorer, printere, gardiner, lyspærer, adgangskontroller og andre IoT-enheter, ligger alt til rette for at nye bakdører står vidåpne inn i systemene dine. Hvorfor er det sånn?

Et enkelt tiltak gir deg mye bedre sikkerhet

Dette tiltaket er enkelt, men effektivt – ta i bruk tofaktorautentisering for pålogging der dette er mulig. For mange også kjent som 2-trinns autentisering, totrinnsverifisering, flerfaktor-autentisering, app-pålogging og i tillegg har vi multifaktorautentisering for enda bedre sikkerhet.

Slik jakter du på en leverandør av administrerte IoT-tjenester

Med ny teknologi kan de fleste ting kobles til internett. IoT gjør at tingene kan kommunisere med hverandre og samle inn store mengder data. Det gjør at vi kan effektivisere arbeids- og forretningsprosesser, redusere kostnader eller skape nye digitale tjenester – og gjennom det øke bedriftens konkurransekraft og lønnsomhet. Har du tenkt til å ta i bruk IoT og er på jakt etter en leverandør, men ikke helt vet hvordan du skal velge?

HackingMobil.png

Så enkelt kan mobilen din faktisk hackes!

Eller hva med iPaden, printeren, inngangssystemet til kontoret, alarmsystemet, konferanseutstyret, smart-TVen, bilen og alt annet du har som er knyttet til nettet? Har du tenkt på at de kan hackes?

Honningfeller.png

Dette er digitale honningfeller – spesialdesignede phishing- og malware-angrep

Utspekulert og smart, designet for å tiltrekke seg din oppmerksomhet og lure deg rett i phishing-fella. Akkurat som bier blir tiltrukket til den søte nektaren i duggfriske blomster, blir du fristet til å gå rett i fella. Akk, så fristende honningfeller kan være. De er spesialdesignet for å lure deg til å foreta akkurat det klikket, manipulere deg, føre deg bak lyset, og lure deg for penger og sensitiv informasjon. Etter den søte kløe kommer den sure svie er erfaringen fortvilte personer sitter igjen med.

CxO svindel

Du som leder er ofte målet for cyberkriminelle

Whaling og CxO-svindel er et stadig økende problem. Der målet er direktører, ledere og andre nøkkelpersoner med myndighet til å foreta større økonomiske utbetalinger. Ved whaling ønsker de kriminelle gjerne å lure til seg sensitiv informasjon fra ledere. Og en CxO-svindel ønsker å lure ansatte til å tro at ledere i firmaet vil ha dem til å godkjenne en større pengetransaksjon.

Datasikkerhet på hjemmekontoret

6 gode råd for sikkerhet på hjemmekontoret

Økende antall ansatte over hele landet må nå jobbe fra hjemmekontor. Behovet for bedre sikkerhet og minimering av problemer på det eksterne kontoret er stort. Små tiltak kan gjøre hjemmekontoret tryggere, samt holde produktiviteten oppe og hjulene i gang.

Slik velger du riktig SD-WAN løsning

SD-WAN er et hot buzzword i nettverksindustrien for tiden. SD-WAN står for Software Defined Wide Area Network, og er ment å beskrive en WAN-løsning realisert på SDN-prinsipper (Software Defined Networks). Det er mange ulike leverandører som angivelig leverer SD-WAN, og det kan være vanskelig å vite hva som skiller de ulike variantene fra hverandre. Jeg skal forsøke å rydde litt i begreper, bidra til å øke forståelsen rundt SD-WAN og SDN generelt, samt hjelpe med å skille mellom ulike SD-WAN-varianter.

Hacket

6 tegn på at du faktisk kan ha blitt hacket

Det er ikke tvil om at det finnes mange der ute med ulike grunner til å hacke deg. Konsekvensen av å bli hacket og få personlig informasjon og passord på avveie er enorm. Det kan bety at hackeren får tilgang til dine systemer og sensitiv informasjon om din organisasjon, og den økonomiske belastningen kan bety kroken på døra. Men hvordan kan du faktisk oppdage om du har blitt hacket?

DDoS-angrep kan lamme tjenesten din totalt

Har du råd til at nettsiden din blir utilgjengelig?

Distributed Denial of Service eller DDoS-angrep brukes gjerne for å lamme tilgangen til en nettside eller tjeneste. Slik kan organisasjonen din bli satt ut av spill for en kortere eller lengre periode. På verdensbasis ser man en klar økning i spesifikke DDoS-angrep og utjevning på andre områder i året som gikk kontra tidligere år. Har du råd til at din nettjeneste blir satt ut av spill?

Password Spraying 572x381

Så lett kan passordet ditt havne i feil hender!

Det sies at kjært barn har mange navn, selv om vi ikke akkurat snakker om noe kjært når vi snakker om cyberangrep, så har denne angrepsformen mange navn. Passord-spraying, passordtesting, credential stuffing, credential validation attack og identity attacks er noen.

Hva er hackernes motiver

Alle bedrifter kan regnes som attraktive mål for cyberangrep

Dette kan i verste tilfelle føre til at et selskap går konkurs. Mørketallsundersøkelsen viser at bedrifter i Norge har liten oversikt over kostnader og tap som følge av sikkerhetsbrudd. Bare blant de som har deltatt i undersøkelsen, og som klarer å fastslå en kostnad, utgjør dette nesten 30 millioner NOK (2017). Dette gir et estimat på 1,3 milliarder kroner blant norske virksomheter alene.

5 cybersikkerhetstrusler som ofte blir oversett

Top 10 cybersikkerhetstrusler virksomheter står overfor i 2020

I dagens digitale arbeidsmiljø kan det ikke ene og alene være IT-avdelingens ansvar å sørge for hele selskapets cybersikkerhet. Dette bør faktisk være det viktigste budskapet ditt på tvers av det digitale landskapet: Uansett hvor stor eller liten bedriften er, det er viktig å snakke og handle som én når det gjelder å beskytte digitale eiendeler og bedriftseiendom. Ledelse og ansatte hånd i hånd. Sammen vil dere stille sterkere i kampen mot de cyberkriminelle.

ePostSikkerhet.png

10 tips om hvordan du kan identifisere falske e-poster

Visste du at over 90% av all e-post er spam og at det er en primærkanal for spredning av ondsinnet kode? Denne typen digital kriminalitet kalles phishing og vi vil alle oppleve å bli mål for slike falske e-poster opp til flere ganger.

shutterstock_662833021

Slik unngår du ransomware på dine enheter

 

Ransomware eller løsepengevirus, vokser raskest. Denne typen cyberangrep har økt med hele 74% det siste året og har blitt vanskeligere å håndtere. Cyberkriminelle ser sitt snitt til å tjene store penger på uvitenhet, stress og hektiske hverdager. De utnytter det øyeblikket hvor du er litt uoppmerksom og «bare» trykker på noe du tror er en uskyldig lenke. Har du råd til å tape filene dine og få PC-en låst?

Dra nytte av IoT

6 måter å dra nytte av IoT på

Tingenes internett (IoT) fortsetter å påvirke både vårt personlige og profesjonelle liv. Noen måter å utnytte IoT på er både kløktige og effektiviserende, mens andre er mer unyttige og overflødige, men allikevel smarte. Enten du allerede er en IoT-guru eller så vidt nybegynner – nedenfor får du seks måter å dra nytte av IoT på.

Samhandlingsløsninger

Samhandlingsløsninger – ikke bare en ny måte å snakke om jobb på

Enorme summer er investert og samhandlingsløsningene vi bruker på jobben blir stadig bedre – men effekten kommer ikke av seg selv. Hvordan sikre at nye IT-verktøy ikke bare gir oss en annen måte å snakke om jobb på – men faktisk representerer en annerledes måte å jobbe på som også bidrar til vekst?

Sikkerhet Tingenes Internett

Sikkerhet er nøkkelen til Tingenes Internett

 Et kasino ble hacket gjennom termostaten i akvariet i resepsjonen. Barn blir lurt via hackede leketøy og bestefar blir hacket via en vannkoker. Produsenter og gründere som er utrolig gode på produktinnovasjon og digitalisering av produkter er ikke nødvendigvis spesielt opptatt av, eller veldig kunnskapsrike på digital sikkerhet.

Phishing

Hvordan kan phishing ramme deg?

Phishing er en betegnelse på digital snoking eller fisking etter sensitiv informasjon, som passord eller kredittkortnummer. Denne formen for datakriminalitet er i rask utvikling, og i 2016 avslørte norske myndigheter mer enn 22 000 dataangrep mot norske bedrifter og offentlige etater. Det er en økning på 10 prosent fra året før. Hvilke grep kan du ta for å forhindre det?

Sosial Manipulasjon

Ikke la deg lure av sosial manipulasjon

Populært kalt Social Engineering (SE), handler ganske enkelt om «å bruke skitne triks for å få deg til å gjøre det man vil». Målet med dette er å lure deg til å gi ut sensitiv informasjon. Denne informasjonen vil de igjen bruke for å få tilgang til nettverkene dine, systemer, og gjerne presse deg for penger. Men hvordan fungerer dette egentlig?

NotPetya – det dyreste viruset noensinne

NotPetya – det dyreste viruset noensinne

På forsommeren i 2017 ble store deler av verden rammet og lammet av et ødeleggende datavirus som senere har fått navnet «NotPetya». Viruset spredde seg i løpet av noen timer og forårsaker skade for milliarder av dollar. En stor verdensomfattende sikkerhetshendelse denne bloggposten baseres på.

E-post svindel og Spoofing

Slik unngår du å la deg lure av falske e-poster og vedlegg

Er du redd for å bli offer for e-post svindel? Vi gir deg gode råd slik at du kan unngå å gå i fella. Vi forteller deg hvordan oppdager du falske e-poster, hva skal du se etter og hvordan sikrer du e-posten din.

IoT uten IPv6

Ingen IoT uten IPv6

Potensialet er enormt og ambisjonene høye – men utviklingen risikerer å gå tregere enn den burde fordi vi i realiteten fortsatt kjører på det Vint Cerf kaller betaversjonen av Internett. Den korte beskjeden er; det blir ikke noe Internet of Things uten IPv6.

Generasjon Z

Generasjon Z – sitter snart på en pult nær deg

Millennials – eller Generasjon Y, hvis vi skal følge bokstavene i alfabetet – går for å være en av de mest krevende aldersgruppene som er født etter krigen. Nå kommer neste generasjon Z, den første som ikke kjenner en verden uten Internett og mobiltelefoner. Mye tyder på at det faktisk kan bli et ganske så hyggelig møte.

Cybersikkerhet er i alles interesse

Cybersikkerhet er i alles interesse

Digitalisering er en essensiell nøkkel til verdiskaping og innovasjon, men gjør oss samtidig mer sårbare for angrep. Alle kan bli utsatt for cyberkriminalitet, både små og store bedrifter, offentlige og private, teknologiske og ikke teknologiske og også privatpersoner. Det er viktig å forstå dagens trender i trusselbildet, ha interesse for temaet, kunne identifisere svakheter og skjønne hvordan du kan beskytte dataene dine mot disse truslene. Hele ledelsen må engasjere seg og de må få med seg alle nivåer i organisasjonen.

Kontaktsenterets viktige rolle

Kontaktsenterets viktige rolle

Kontaktsenteret er kundens første møte med dere og organisasjonens ansikt utad. Her snakker vi om teknologi satt i system for å ta seg av det mest dyrebare du har, nemlig kundene dine. Kontaktsenteret har utviklet seg mye de siste to tiårene, og er nesten ugjenkjennelig fra sine forgjengere. Dagens kunder forventer smidighet i overgangen mellom ulike kommunikasjonskanaler når de er på farten. Og de ønsker å ta kontakt på egne premisser, i de kanalene de selv prefererer og på den tiden av døgnet som passer dem best. Tar du vare på kundene dine på best mulig måte?

Security Operation Center - SOC

Gammel, digital grunnmur er en sikkerhetsrisiko

Gamle IT-løsninger og utdatert infrastruktur blir til sikkerhetshull når virksomheter digitaliseres uten at forarbeidet gjøres skikkelig.

Kontoret

Morgendagens arbeidsplass er her allerede

Verden er i endring – og arbeidsplassen og kontoret følger rett etter. Her deler vi våre tanker om kontoret og arbeidsplassen; hvor vi er, hvor vi skal – og hva som skal til.

kunstig intelligens og maskinlæring, AI og ML

Lurer du på hva AI egentlig er?

Her er en enkel forklaring og eksempler

Alle snakker om kunstig intelligens og maskinlæring, AI og ML. Etter PC-en, Internett, mobiltelefonen og skyen, er det denne teknologien som skal realisere potensialet i den 4dje industrielle revolusjonen, også kalt industri 4.0. Hvorfor er det da så vanskelig å få tak på hva det egentlig handler om?

Smarte byer

Lær byen å tenke

Vi har snakket om smarte i byer i 10 – 15 år allerede, men først nå er forutsetningene for å realisere det enorme potensialet virkelig tilstede; en solid grunnmur å bygge på, applikasjoner og data som skaper reell merverdi og brukere som lever store deler av livet sitt med en smarttelefon eller et nettbrett.

Tåler din digitale grunnmur den kommende digitaliseringen

Tåler din digitale grunnmur den kommende digitaliseringen?

En moderne infrastruktur - i samfunnet og for næringslivet - forutsetter et solid og sikkert fundament. For når stadig flere produkter, tjenester og prosesser digitaliseres, øker også kravene til den digitale grunnmuren. Nettverket ditt, eller grunnmuren din, må være bygget for å tåle den kommende digitaliseringen.

Når alt skal bli smart

Når alt skal bli «Smart» – hva skjer da?

Hva skjer når alt digitaliseres og når byer, hus, biler, tjenester og hele samfunnet skal bli teknologisk og smart? Vi snakker om det, vi leser om det og vi hører om det daglig, men hvor vil det føre oss? Vil det skape sosiale skiller, hvordan vil det påvirke samfunnet og hva må virksomheter gjøre for å henge med? 

Phishing

Hva er egentlig phishing og hvordan fungerer det?

 
«Du har kanskje hørt ordet «phishing» før, men vet du egentlig hvordan det foregår, og hvem som er mest utsatt for det?»

Kort fortalt er dette sikkerhetsangrep, eller digitale svindelforsøk. Brukt for å lure til seg sensitiv informasjon du sitter på og som kan brukes for å svindle til seg penger. Enkelt og greit økonomisk kriminalitet satt i system.

Kontor med flere skjermer på veggen. Automatisering er viktig for utviklingen av det digitale samfunnet.

Det intelligente kontoret

Kunstig intelligens, maskinlæring og automatisering er viktige drivere for utviklingen av det moderne og digitaliserte samfunnet. Også på kontoret kommer vi til å møte maskiner som er smartere enn oss. Heldigvis er de på vår side.

SOC blogg

Globalt cyberangrep mot nettverksinfrastruktur. Hva gjør vi hos Telenor Bedrift?

I løpet av de siste dagene har vi hørt at USA og Storbritannia slår alarm om at Russland-støttede hackere står bak stort, globalt angrep. I følge mediene skal millioner av rutere være rammet.

Veien videre med digitalisering

Vi ser nye muligheter for spennende endringer på veien videre med digitalisering. Tiden er inne for å bygge videre på det vi allerede har, utvide horisonten og tilrettelegge for en digital fremtid. 

Mann overr 50 572x381.png

Hvorfor lar menn over 50 seg oftest lure av e-postsvindel?

For sånn var det faktisk, men er det fremdeles realiteten? I følge en statistikk fra Nordea fra 2016 er det menn mellom 55 og 64 år som oftest lar seg lure av phishingangrep via e-post. Så hvorfor er det akkurat denne gruppen som er lettest å lure på denne måten. Og er situasjonen den samme i 2018?

Meltdown_Spectre_572x381.png

Hva betyr Spectre og Meltdown for deg?

Meltdown og Spectre var uten tvil en av de store sikkerhetssnakkisene i media i forrige uke. Dette er sikkerhetshull som sammen rammer så å si hver eneste moderne PC, inkludert nettbrett, smart telefoner, iOS operativsystemer, og Mac. De åpner en bakdør som nettkriminelle kan misbruke som vei inn i dine systemer.

Slik angriper hackerne

Digitaliseringen påvirker i økende grad arbeidslivet, næringslivet og hverdagen vår. I det fysiske liv har vi lang erfaring med å beskytte oss, men på nett er mange fremdeles i startgropa når det kommer til å skaffe seg forståelse for digital sikkerhet.

Automasjon.png

Automasjon og kunstig intelligens – en nøkkel til fremtiden

Hvor langt har vi egentlig kommet og hva i alle dager vil fremtiden bringe? Vi ser at fordelene ved å bruke kunstig intelligens og automasjon er mange. Disse teknologiløsningene blir stadig bedre til hurtig å tilegne seg store mengder data, lagre den, gjenskape den, utføre kompliserte beregninger eller beslutninger og forbedre arbeidsprosesser. Den største ulempen vi ser er at det mangler ideer og strategier for hvordan den nye teknologien kan utnyttes bedre.

Arbeidsplasser 572x381.png

Digitalisering av kontoret – fra utgift til et viktig verktøy

Når kontoret går fra å være en utgift, eller i beste fall en investering, til å bli et verktøy for å realisere potensialet i en organisasjon og hos de ansatte, må det være lov å spørre: Virker det? Og hvorfor og hvordan?

ModerneKontor.png

Gode råd om hvordan overleve på det moderne kontoret

Del 10 - Vi gir deg gode råd om hvordan overleve på det moderne kontoret. Moderne samarbeidsløsninger og nye former for organisering av arbeid. Andre måter å tenke "kontor" på. Alt er i endring. Ny teknologi. Men hva med deg?

Slik unngår du digitaliseringens fallgruver

Det som er så spennende med digitaliseringen av samfunnet er at det hele tiden skaper nye verdier og utviklingsmuligheter. Digitaliseringen kan bidra til gevinster for brukere, organisasjoner og prosesser. Samtidig opplever vi at det skapes noen fallgruver som gjør at den digitale grunnmuren kan slå noen sprekker. Hvordan kan man unngå å gå i disse fellene?

IPv6 Ready 572x381.png

La oss hjelpe deg med digitaliseringen

Vi snakker alle om digitalisering og den digitale grunnmuren, men hva er det egentlig vi må tenke på når det kommer til digitalisering? Samfunnet blir i disse dager digitalisert. Det hersker det ingen tvil om. Dette innebærer at veldig store mengder logikk i form av software og viritualisering bygges opp hos private og offentlige aktører. Men hvordan skal vi få alt til å snakke sammen?

Sikkerhetsåret2017.png

Cyberangrep hittil i 2017

Det har vært et svært innholdsrikt sikkerhetsår så langt, og vi ønsker å gi deg en forenklet oversikt over cyberangrep hittil i 2017. Hvilke angrep har vi sett og hørt om, hvem har blitt berørt, og hva har de cyberkriminelle fokusert på. Har du fått med deg alt?

Mobilitet.png

Bli en vinner med mobilitet

Bruker du mobilitet for å holde deg konkurransedyktig? Vi står over for et paradigmeskifte hvor alle ønsker å Jobbe når som helst, fra hvor som helst og fra hvilken som helst enhet. Teknologien vil endre måten vi jobber på, og den vil endre måten bedrifter samhandler med kunder på. Teknologien tar en stadig mer sentral plass og nye trender blir skapt.

Lykkelige ansatte 572x381.png

De ansatte må være lykkelige!

Del 8 - En rekke fysiske forutsetninger må være på plass for at fremtidens kontor skal fungere optimalt. Men ekte arbeidsglede, og produktivitetsboosten som følger, oppnår vi først når de ansatte er lykkelige.

DU-er-det-svakeste-ledd_572x381.png

Derfor er DU det svakeste ledd i IT-sikkerheten

Ting er i stadig endring. Også de cyberkriminelle oppdaterer seg og endrer taktikk etter hva som gir bedre resultater. De prøver, feiler og lærer. Tilegner seg ny kunnskap og oppdaterer seg på nye muligheter. De jobber etter de samme prinsippene som du bruker på å lære deg å utføre en jobb.

Digitalisering 572x381.png

Hvem må stå ansvarlig for digitaliseringen?

Hvem må stå ansvarlig for digitaliseringen?
Og hva må til for å lykkes med den digitale reisen? Det snakkes og skrives mye om hva digitalisering av næringslivet og samfunnet vil bety for oss. Hvilke konsekvenser har egentlig digitaliseringen av organisasjonen for ledergruppa, og hvem bør ha ansvaret?

Kundesenter 572x381.png

5 geniale tips for bruk av kontaktsenter

Kontaktsenteret er selskapets ansikt utad og kundens første møte med dere. Den digitale forbrukeren ønsker i stor grad å ta kontakt på sine egne premisser, i de kanalene de selv prefererer og på den tiden av døgnet som passer dem best.  Og de forventer smidighet i overgang mellom ulike kommunikasjonskanaler når de er på farten. Utnytter din virksomhet disse øyeblikkene og er tilstede for kunden der og da?

Kontoret gjør deg smart.png

Slik kan kontoret gjøre deg smart

Del 7 - Smarte mennesker i smarte bygninger – slik kan kontoret gjøre deg smart. Når alle løsninger og systemer som driver et kontorbygg konvergerer på én plattform, når siloene raser og smarte bygg legger til rette for intelligent samarbeid og deling, da endres måten vi jobber på gradvis og av seg selv. 

Smarte bygg del 8.jpg

Smarte bygg er delingsøkonomi i praksis

Del 6 - Delingsøkonomi er i vinden som aldri før, hvorfor ikke overføre dette til kontorbygg? Dette er helt klart digitalisering på sitt beste. Smarte bygninger er ikke bare lønnsomme, de er helt nødvendige. De er i ferd med å finne sin plass i delingsøkonomien, der alle former for ressurser utnyttes maksimalt, enten vi snakker om det fysiske kontoret eller hjernekraften til de som jobber der.

Robot572x381.png

Vil roboter ta over jobben din?

Svaret vil nok kunne være både ja og nei. Roboter og automasjon er helt klart fremtiden. Hva det vil bety for deg og meg, det er det ingen som har sett mer enn så vidt konturene av enda. Digitaliseringen er et faktum og endringer er på vei. Vil vi takle det og lære oss nye måter å tilpasse oss på, eller vil vi se på at det slår beina under oss?

Velferdsteknologi skal bedre eldreomsorgen

Hvordan kan teknologi og digitalisering tas i bruk for å bedre eldreomsorgen i årene fremover? Målet må være å bedre de eldres livskvalitet og selvstendighet i egen hverdag. Å bruke teknologi der det er mulig og sørge for å ha mennesker på plass der det er nødvendig.

CiscoSpark572x381.png

Slik står du frem som en real proff i møterommet

Har du et ønske om å regjere møter, virkelig få frem budskapet ditt og fange oppmerksomheten til alle møtedeltakerne? Da bør du gjøre teknologien til din bestevenn. Ved å mestre teknologien vil du stå frem på en ekstra profesjonell måte. Og hvis du legger litt ekstra krefter i en god presentasjon og jobber med fremføringen vil du lett trollbinde de andre møtedeltakerne.

Del5_Kontor1.png

Teknologien endrer fremtiden

Del 5 - Det eneste som kjennetegner et kontor i fremtiden, er at du jobber der.Teknologien endrer fremtiden og åpner opp for nye muligheter. Fremtidens kontor har ingen adresse.De fleste av oss har fortsatt et kontor å dra til om morgenen. De fleste virksomheter har en eller flere adresser, avdelinger i andre byer og land og ansatte som farter mellom de forskjellige destinasjonene. Sånn kommer det til å være lenge.

Digitalisering: Dette burde være pensum for ledergruppen din

Når virksomheten skal ta fatt på den digitale reisen, må du sørge for et solid grunnlag ved å bygge den digitale infrastrukturen først.


Innovasjon og nytenking handler om å tenke ut nye smarte produkter og tjenester som kundene faller for, og som gir deg et forsprang på konkurrentene for en stund.

Del4Kontor572x381.png

Vi er avhengige av digitale verktøy som fungerer

Del 4 - Vi må kunne bevege oss sømløst mellom desktop og sky uten egentlig å reflektere over hvor funksjonalitet eller data befinner seg og hvor alle digitale verktøy vi benytter fungerer. Ny teknologi, samhandlingsløsninger og moderne hjelpemidler legger til rette for en annen måte å organisere arbeidet på i dagens og morgendagens virksomheter. I begeistringen over alle mulighetene er det lett å glemme at forutsetningen for et velfungerende kontor, er en solid, digital grunnmur.

Hvorfor må DU tenke på IPv6

Hva er IPv6 og hva har det med deg å gjøre? Det er vel lettere å spørre seg selv om man ønsker å ha tilgang på internett, eller om man har mange ulike enheter som skal på nett. Er svaret ja, da må du bry deg om IPv6!

Aktivitetsbasert arbeidsplass – hva betyr det?

 

Del 3 - Fremtidens kontor er litt her og litt der. Diskusjonen om utformingen av kontoret går varmt i norske virksomheter; åpne landskap eller et rom med dør, faste plasser eller clean desk - og hvor mye hjemmekontor er greit? Meningene er mange og samtalene blir lett emosjonelle. Men det må ikke være sånn. Riktig utformet, har fremtidens kontor en plass til alle.

SikkerhetCisco.jpg

Sikkerheten i fremtidens nettverk

Det vil være alfa omega å fokusere på sikkerheten i fremtidens nettverk. Omfanget av trusler mot IT-systemene dine øker i takt med digitaliseringen av virksomheten. Automasjon, kunstig intelligens og maskiner som lærer er på full fart inn i markedet. Hvordan skal du best være i stand til å ta vare på bedriftens sikkerhet i tiden fremover?

Er det plass til alt og alle på nettet?

I vår hypermoderne og teknologiske verden er det duket for at alt skal på nett, men er det plass til alt og alle på nettet? Det er snakk om at biler, nettbank, kjøleskap, pacemakere, fiskemerder, strømmålere, smarthus, kaffetraktere, klokker, PC-er, printere, telefoner, kjæledyr, aktivitetsmålere, alarmer, TV-er og alt annet som kan kobles til internett, vil kobles til internett.

Kontorene digitaliseres

Del 2 - Mobilitet og grenseløshet

I kjølvannet av de sosiale mediene var det ikke bare virksomhetens kunnskap som ble frigjort fra sine fysiske omgivelser, men de ansatte også. Kontorene skulle digitaliseres. Det ble starten på den perioden vi er inne i nå, med fokus på deling og digital samhandling.

FremtidensKontor572x381.jpg

Fremtidens kontorløsning

Del 1 - Fra silo og cellekontor til levende nettverk, mobile samhandlingsløsninger og aktivitetsbaserte arbeidsplasser. Kontoret har vært igjennom en rivende utvikling de siste 30 årene. Sannsynligvis har vi bare sett starten.

Tar du nettsikkerheten på alvor?

Den digitale grunnmuren har i det siste blitt ristet som ved ett jordskjelv i hele verden, og truer cybersikkerheten til et stort antall bedrifter. Grunnmuren slår sprekker og bedriftseiere føler seg utrygge og nettsikkerheten er i høyfokus. Tar du nettsikkerheten på alvor?

Kundeomtaler.png

Kundeomtaler er valuta på kundereisen

Når stadig flere handler på nett, uten mulighet til å se eller ta på produktet eller tjenesten de kjøper, blir andre kunders omtaler stadig viktigere. Gode løsninger for og kunnskap om hvordan du håndterer kundeomtaler, er allerede en avgjørende konkurransefaktor i markedet.

SkapeKundereise.png

Hvordan skaper du den verdifulle kundereisen?

I takt med at stadig større strekninger av kundereisen tilbakelegges i digitale kanaler, øker dine muligheter til å selge mer til konkurransedyktige priser, gi bedre service og skreddersy tilbud. Forutstningen er at du henger med, også når kunden går offline.

Den verdifulle kundereisen

Digitaliseringen av våre liv og næringslivet er så vidt begynt. Dette fører til at dagens kundereise fortoner seg ulik både i behov og foretrukne kanaler avhengig av hvilken kunde, vare og tjeneste det er snakk om. Selve opplevelsen er noe som blir til gjennom flere møtepunkter og over tid. Kundereisen tar for seg brukerens følelsesmessige opplevelse av varer og tjenester, med fokus på kontaktpunkter og aktører. Kontaktpunktene kan både være fysiske og digitale, og representerer brukerens interaksjon med selger.

Kontaktsenteret er en pengebinge

Kunnskap om kunden er fremtidens valuta. Mange glemmer at virksomhetens kontaktsenter egentlig er en pengebinge.

Beskyttelse av digital informasjon

Det er mange grunner til å beskytte digital informasjon på nettet og i skyen. Lover og regler er en av dem. Men den viktigste handler om tilliten en partner, kunde eller forbruker viser når de lar deg forvalte sensitiv informasjon om dem selv.

DigitalCity.jpg

Digitalisering: Informasjonsstrømmen skaper vekst og smarte løsninger

Med den digitale grunnmuren på plass skaper Internet of Things og en stadig økende informasjonsstrøm på tvers av landegrenser grunnlaget for nye suksesser, spennende produkter og smarte løsninger.

Wifi16.jpg

God mobildekning øker produktiviteten


Hvem er det som ikke har opplevd brudd i mobilsamtalen fordi du går inn i heisen, tar en tur inn på lageret, eller kjører bilen inn i garasjen. Noe som igjen betyr irritasjon, frustrasjon og ikke minst tap av tid.

IoT_hvit-1.jpg

Digitalisering: Internet of Things er ikke hypet nok

Det økonomiske vekstpotensialet knyttet til "Internet of Things" (IoT) – eller "Internet of Everything" (IoE) som noen kaller det – er sannsynligvis enda større enn vi tror. Forutsetningen er imidlertid at vi har den digitale grunnmuren på plass; at ting og systemer kan snakke med hverandre, at all informasjonen blir lagret et sted og så analysert – og at sikkerheten er god.

Digitalisering og shadow IT

Digitalisering: Hvem har ansvaret for digitalisering?

Hvem har ansvaret for digitalisering?
Vi snakker og skriver mye om hva digitalisering av næringslivet og samfunnet betyr. Men hvem sitt ansvar er det egentlig?

Samhandling: Betydningen av opplæring når nye IT-løsninger implementeres

Når nye IT-løsninger skal tas i bruk er det viktig å sikre opplæring selv om systemet tilsynelatende er intuitivt. Mange brukere setter seg inn i ting på egen hånd og finner de funksjonene de ønsker å bruke. Det finnes også mange gode guider og bruksanvisninger på norsk og de fleste andre språk. Mange av brukerne er IT-kyndige og er vant til å bruke IT-verktøy. Allikevel er det viktig å ikke undervurdere behovet for opplæring/innføring eller promotering/profilering i organisasjonen. Dette er spesielt viktig for å sikre at mål for innføringen oppnås.

Skygge-IT.jpg

Hvordan kan skytjenester bidra til økt innovasjonskraft

Innovasjon og kreativitet kommer ikke fra skyen, men mulighetene og fleksibiliteten som ligger i de enkelte skytjenestene kan gjøre det enklere å drive frem disse kreftene.

Samhandling: Digital samhandling krever mer enn det rette utstyret

Gjør innføring av samhandlingsløsninger til en suksess

For at digital samhandling skal fungere, er det mer enn implementering av videokonferanseutstyret som må gjøres på rett måte. Teknologi og kompetanse – sammen med gode prosesser og tett dialog med brukerne – har stor betydning for om et samhandlingsprosjektet blir en suksess.

internet of things sikkerhet og internet of things sårbarheter

Hacking avslører svakheter i IT-sikkerheten

En IT-leverandør som tar IT-sikkerheten på alvor benytter samme fremgangsmåte som hackerne for å avdekke sårbarheter og sikkerhetshull og sikre verdiene i bedriften din.

Ukjente enheter i nettverket kan være katastrofalt for IT-sikkerheten

IT-sjefen mister kontroll over nettverkssikkerheten hvis medarbeidere kobler til eget utstyr som ikke er kontrollert og godkjent av bedriften. Konsekvensene kan være store.

Ny funksjonalitet i Cisco ASA SW 9.7.1 .png

Ny funksjonalitet i Cisco ASA

For alle som har kjøpt ASA (verdens mest solgte brannmur) vil det nå være lurt å tenke på å bytte til Firepower software (FTD).

Skytjenester: Hvor lønnsom er skyen

Skytjenester: Hvor lønnsom er skyen?

Det er mange meninger om hvor mye – eller lite – virksomheten kan spare ved å benytte skytjenester. Men hvor vidt du skal benytte skyen eller ikke, handler like mye om hvilke muligheter og hvilken funksjonalitet denne måten å organisere IT-løsningen på representerer, som hvor mye eller lite det koster. 

Tiltak for bedre mobilsikkerhet

Smarttelefoner og nettbrett er effektive verktøy, men krever et kritisk øye og en gjennomført strategi for ikke å bli en trussel mot virksomhetens nettverkssikkerhet og digitale verdier.

IT innovasjon.jpg

Digitalisering: Finn balansen mellom forretning og IT-risiko

Teknologi legger til rette for verdiskapning og enorme forretningsmuligheter, men presset om økt innovasjonskraft må ikke gå på bekostning av solide IT-løsninger.

Datametrix sikkerhet Checkpoint.jpg

Hvor opptatt er din bedrift av datasikkerhet?

En stor andel mellomstore bedrifter i både Norge og Sverige legger for liten vekt på datasikkerhet, viser en ny undersøkelse gjennomført av vår samarbeidspartner Check Point. 

Tilganger på avveie - tiltak mot PtH.png

Tilganger på avveie

Et stort fokusområde på Microsoft sin Ignite konferanse i Atlanta i september var sikring av privilegerte brukerkontoer og integriteten til disse.

Mer_produktivitet_med_videokonferanse.jpg

Slik kan videomøter gi økt produktivitet

Samhandling på video åpner for nye produktive arbeidsmetoder.

Intern kommunikasjon står sentralt i alle virksomheter, og ikke minst i internasjonale virksomheter med kontorer i flere land. Hvis man ikke har kontroll på samhandlingsløsningene, risikerer bedriften å gå glipp av vekstmuligheter.

Sikkerhet-2017-hvordan-sikre-nettverket.jpg

Derfor trenger du hjelp med datasikkerheten

 

2016 viste seg å bli enda et år med omfattende brudd på datasikkerheten. Hendelser skjedde i alle bransjer, i både små og store virksomheter.

Datametrix_8198.jpg

Videokonferanse: Kutter kostnader, river siloer og bygger kommunikasjon

Møter på video kan gi solide gevinster hvis løsningen bygger på en helhetlig IT-strategi. Intern kommunikasjon i større virksomheter med lokasjoner i flere land på ulike kontinenter kan by på praktiske utfordringer, som tidssoner, geografisk spredning, språk- og kulturbarrierer. I tillegg kan tidligere teknologivalg være en hodepine. Vi snakker om legacy, der enkeltbedrifter har anskaffet ulike løsninger som ikke så lett fungerer sammen. Og da blir de heller ikke brukt noe særlig.

alert_warning_security_virus_attack_thinkstock_465706449-100412485-primary_idge.jpg

Slik kan du bruke loggdata for å ruste deg mot sikkerhetstrusler


Dataangrepene øker i antall og omfang, og ved raskere å kunne avdekke ondsinnet trafikk, og analysere alarmer - jo fortere kan du avverge store trusler.

BC_SfB_200x133.png

Sparer penger og frigjør arbeidstid med videomøter

Oppgradering av videokonferanseutstyret kan effektivisere samhandling og gi solide forretningsmessige gevinster.

Modell.jpg

Digitalisering: Nye prioriteringer for organisasjonen

Digitalisering handler om en endring for å skape verdier, være konkurransedyktig og evne å snu seg raskt når endringer inntreffer i omgivelsene.


Digitale endringsprosesser påvirker hele virksomheten; mennesker, arbeidsprosesser og kundegrensesnitt blir berørt. Endringstakten i mange bransjer øker, og da er det avgjørende å kunne snu seg hurtig. Organisasjoner som legger ut på sin digitale reise har nye prioriteringer som kan oppsummeres i tre punkter: Nye forretningsmodeller og prosesser, økt effektivitet og innovasjon hos de ansatte, og personliggjøring av kundeopplevelse og digitalisering av kundegrensesnitt.

En digital virksomhet har alle tre på plass.

 

Samhandling: Slik får du effekt av videokonferanse

Videokonferanse gir effektiv kontakt med både kolleger og kunder, men det krever god planlegging. 

Bedre kapasitet på både fast- og mobilnett har gjort det mulig å snakke sammen ansikt-til-ansikt i prinsippet uansett hvor partene befinner seg. Men hvilket behov er det for å ha kolleger og forretningsforbindelser innen rekkevidde? Hvorfor skal du investere i slik kommunikasjon?

Public, private eller hybrid - hva er hva i skyen?

Public, private eller hybrid - hva er hva i skyen?

Skytjenester kommer i flere varianter; ”Private Cloud”, Public Cloud” og ”Hybrid Cloud” er tre av dem du møter oftest. Hva er hva, og hva er forskjellen? Og hvilken løsning passer hvilke behov?

Digitalisering: Klar for den digitale reisen?

Når virksomheten skal ta fatt på den digitale reisen, må du sørge for et solid grunnlag ved å bygge den digitale infrastrukturen først. 

Vi er i digitaliseringens tidsalder. Teknologi spiller en sentral rolle i en tid der alt som kan digitaliseres vil bli digitalisert, både hva gjelder forretningsmodeller, arbeidsprosesser og kundereiser. Digitalisering er en dynamisk prosess som berører mennesker, prosesser og teknologi.

 

Digitalisering_ordsky_hvit_.png

Digital omlegging krever teknologisk modernisering

Digitalisering er blitt så sentralt at IT nå havner på styrets bord.

IT-avdelingene i såvel banker som industribedrifter opplever nye krav til hva de skal levere. Forretningssiden i virksomheten krever endringer av løsninger som understøtter eksisterende prosesser, eller de krever at IT-avdelingen kommer opp med ideer til hvordan virksomheten skal kunne tilby tjenester ut i markedet på en annen måte. Dette kalles disruptiv teknologi.

Datametrix_8111.jpg

Videokonferanse: 5 tips til økt lønnsomhet

Med enkle og bevisste grep kan du få god valuta for pengene som er lagt i bedriftens videokonferanseutstyr.

Ikke så sjelden får jeg tilbakemeldinger om at videokonferanseutstyret ikke svarer til forventningene og blir brukt langt mindre enn planlagt. Faktum er at du sitter på et redskap som kan gi positiv effekt på bunnlinjen. Her skal du få noen tips om hvorfor og hvordan.

security2.jpg

Dette må du som leder vite om IT-sikkerhet

Omfanget av trusler mot IT systemene øker i takt med digitaliseringen av virksomheten. Det stiller krav til deg som toppleder eller ansvarlig for IT strategiene i forhold til sikring av nettverket. 

Security-bilde_lite-1.jpg

Innsikt i loggdata: Søk er den nye strukturen

Virksomheters datamengder øker betydelig, og dette kan være en utfordring for mange virksomheter. BigData er datamengder så store og ustrukturerte at tradisjonelle systemer ikke klarer å samle inn, administrere og prosessere disse.

6 råd for overgangen fra IPv4 til IPv6

IPv6 - når alt skal på nett


Når alt skal på nett, øker behovet for IP-adresser. Befolkningsvekst, og et økende antall digitale enheter tilsier at behovet for IP-adresser vil vokse betydelig i årene fremover. De siste årene har IPv6 blitt aktualisert fordi den gamle IP protokollen IPv4, nå er tom for adresser.

Programmering for nettverksteknikere.png

Programmering for nettverksteknikere

Programmering har alltid vært en nyttig egenskap, og trolig blir det i framtiden en mye større del av hverdagen til mange.For de som ikke har fått prøvd seg på programmering eller skripting enda,er det kanskje på tide å gi det en sjanse.

Tellerskrittenes død? Lenge leve samhandlingen

Tellerskrittenes død? Lenge leve samhandlingen

Samhandlingsmarkedet er i stor endring. Skype for business er et av produktene som står som pådriver for denne utviklingen. Både på hva den kan levere, hvordan den leveres og til hvilken pris. Her er «noen» av våre tanker på området.

Network Packet Brokers .png

Network Packet Brokers

Ting kan gå galt når man gjør seg veldig avhengig av SPAN-porter i nettet sitt, enten det er til en IDS, en Performance Monitor, en fast installert nettverksanalysator, eller andre ting fantasien min ikke dekker over her og nå.